THANK YOU FOR BEING SO SWEET

Jag vaknade i morse med det här kortet i huvudet så jag var ju tvungen att göra det innan jag kunde börja med nått annat.
Kak-mönstret i bakgrunden kommer från ett av mina nya roliga stämpelset " Perk Up" från There She Goes och den lilla textstämpeln "Thank you for being so sweet" har blivit en favorit och kommer från ett av deras andra set "Make a wish".
Nu blr det en liten bloggpaus på ca två veckor för i morgon åker vi till Japan!!! Jag kan knappt tro at det är sant.
Ha det så bra så länge.

PUSSELBITAR

I söndags byggde jag lite pusselbitar som ska användas som grytunderlägg så kan man själv pussla ihop så stort underlägg man behöver. De kom till då jag behövde en 50-årspresent till mamma (som aldrig önskar sig nånting speciellt). Det var Micke som kom på grundidèn att göra pusselbitar i trä men det blev jag som ritade och byggde dem. Sen dess har jag gjort dem i några omgångar. När jag gör dem så kan det bli olika antal eller träslag beroende på vad jag hittar i skräplådan, de är gjorda i ändträ både för att det är så himla snyggt att limma trä så och för att det är mycket starkare och jag kan använda spill eller remsa upp gamla limfogar som annars är för små att göra nått vettigt av. De på bilden är gjorda av Ask och Ek och kommer alldeles nybakta rakt ur maskinen så de ska oljas sen och då blir färgen på träet djupare och mörkare.
Grytunderlägg i form av pusselbitar i Ek och Ask

MER BI-PYSSEL

Ett till kort jag gjorde i fredags med mina Bi-stämplar.


BI-PYSSEL

I fredags kom ett lite paket med posten från There She Goes med bland annat det här söta setet med bin. Som jag har väntat! Två veckor tog det att få paketet från USA men det var värt väntan för alla stämplar var superfina. Jag satte igång och pysslade på en gång och lät M laga maten (han protesterade inte heller ;) ) Äntligen har jag gjort klart ett av mina påbörjade gamla kort, jag har liksom haft det i bakhuvudet ett tag men hade inga bin och det blev inga fina de jag testade rita själv. Så här blev det till slut, men föreställ er klarare färger, min mobilkamera är inte den bästa.

KORT OCH RESEPLANERING

Jag tvättade en massa igår och medans jag väntade mellan tvättarna så gjorde jag de här två korten. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det första, jag bara gör det jag kommer på för att det är kul och sen kanske det passar att ge till någon en dag. Det andra är specialgjort för att gratta ett par nyblivna föräldrar :) Annars har jag och M haft en mysig dag, varit ute i solen på promenad och börjat packa och kollat upp en massa bra-att-veta-saker till resan. Om två veckor den här tiden sitte vi på ett plan mot Tokyo!

M.D.N.A

Bästa Micke har fixat oss 2 st biljetter till madonnakonserten i Göteborg och så har han byggt en liten Confessions-Madonna-Legogube eller Legotant kanske man säger <3 Jag som trodde förra konserten var once in a lifetime men nu ska vi tom stå i golden cirkle :) :) :)

DU ÄR BÄST

Jag tänkte ju göra en flickvariant av det här kortet som jag gjorde tidigare, men det blev så här i stället.


PAPER SMOOCHES OCH RENSNING

Det tar aldrig slut, nu har jag hittat ett till roligt stämpelmärke!!! Här satt jag i soffan och läste en blogg om att förenkla sitt liv, om att inte äga för mycket onödigt och friheten i att inte konsumera en massa. Jag kände mig verkligen inspirerad att rensa, ordna, sortera och bara spara det bästa och inte skaffa nån ny onödig skit. Jag känner ofta en sorts stress över alla saker vi äger.
Bara vetskapen om att förrådet är fullt av prylar, mest möbler som vi byggt själva och inte vill göra oss av med (en dag ska vi bo större och använda dem!) men också kartonger fulla med okända prylar som man nån gång tänkt att vi bara mååååste spara och därför får man inte ens plats med det som verkligen behöver stå i förrådet. Att balkongen är full av saker från renoveringen som också ska sorteras och stuvas undan nånstans, men var? Jag blir trött bara av att skriva detta.
Så mitt i alltihop så bara råkar jag hitta detta stämpelset från Paper Smooches, jag lovar, verkligen RÅKADE hitta det. Jag har undrat hur länge som helst var jag ska hitta just de här och nu har jag gjort det, men den JAG-VILL-HA-känslan går ju inte ihop med den jag-vill-rensa-känslan. Vad gör jag nu? Till att börja med så rensar jag bland pysselgrejorna och säljer det jag inte använder och jag måste vara hård! Sen åker vi och köper några ordentliga flyttkartonger och går igenom HELA förrådet tillsammans jag och M, för förra helgen när jag försökte själv så gick det inte så bra för jag nådde typ inget själv. Våra gamla BILLY-bokhyllor får åka på Erikshjälpen och sen får vi se vad jag tar i tu med sen. Sen vi flyttade till vår nuvarande lägenhet har vi faktiskt rensat och gjort oss av med massor och det är så befriande men jag känner mig inte klar. Jag antar att den mesta skiten är min eftersom jag har en förmåga att spara på en massa trams som jag ska göra nått av nån dag typ tavelramar från loppis, ett underrede till ett skåp hittad i en container, plexiglas i roliga färger, snygga träbitar, konstig skumplast som man kan skulptera i, chockrosa fuskpäls...... men M kontrar med att fylla upp med LEGO. Här ska rensas! Sen får jag faktiskt köpa stämplar och pennor eftersom det är mitt största intresse och jag använder det ju verkligen, men jag måste välja noga innan jag handlar och så får jag väl sluta köpa andra saker som inredningsprylar och kläder eller nått.

KALAS IDAG

Nu är ett av alla de påbörjade korten klart, så idag åker vi på 92-årskalas och grattar Mickes mormor med en blomma och det här...
Alla Papper kommer från Skaparlusten och stämpeln är från Greeting Farm setet "Miss Anya Dressy"

RSS 2.0