TOKYO

En stad med 35 miljoner invånare där tempel, palats och parker blandas med skyskrapor och neonskyltar. Vi kände oss aldrig rädda att gå omkring i en sån stor stad (har faktiskt hållit hårdare i väskan i tex Stockholm och Malmö) och man behöver inte oroa sig för att bli haffad av polisen för att man satt sig i "fel" taxi eller nått. Japanerna är väldigt artiga, till och med ambulansen ropade tack i högtalaren när den blev framsläppt. Vi såg också ett gäng byggjobbare som gjorde morgongymnastik tillsammans, en rolig syn!. Trots så mycket folk så kändes det rent och välordnat och japanerna var så himla snygga och välklädda. Vi såg bara en enda uteliggare på hela resan och jag kan bara komma ihåg en som såg riktigt skum ut: en kille som kom cyklandes och hade stort dåligt blonderat hår, värsta lejonmanen. Inget klotter eller nerskräpning vad vi såg, tittade man in på någon sidogata så var där sjukt mycket elledningar och rörigt men inte skräpigt eller trasigt, hur lyckas de så bra med det och inte vi? Många hus hade trapphuset utanpå huset och alla såg olika ut med knasiga vinklar och utbyggnader och mitt i allt dök det upp rosa, lila, blå, gula och gröna hus och så verkar de gilla att klä in dem i mosaik. Galet välordnat fantastiskt kaos.
De gillar roliga färger på sina saker, vi såg också tex rosa, lila och blå grävmaskiner :)

Det står vendingmachines överallt och att köpa dricka i dem är billigt och det finns en massa konstiga roliga smaker att välja på, både kallt och varmt. Affärerna är ofta i 6-8 våningar och varje våning har en viss typ av saker som tex en våning bara med sånna små maskiner man stoppar en peng i, vrider om och får ett ägg med en sak i.
Det är aldrig svårt att hitta maskiner att köpa dricka ur. Det var svårare att hitta papperskorgar och ändå lyckas de hålla rent.


Inne i staden kändes alla byggnader väldigt moderniserade men här och där dök det upp hus som liknade enklare versioner av alla fina palats med som tex det här lilla taket över en passage utanför Kejsarens palats. Åker man mer ut på landet så ser husen mer traditionellt japanska ut, jag skulle gärna bo i ett sånt hus :)

Jag tycker om alla fina detaljer på byggnaderna.

Sista dagen åkte vi till Imperial East Garden för att titta men vi kom inte in för det var vägarbete vi de två första ingångarna så vi gick envist vidare fast vi hade superont i fötterna av allt vi gått senaste dagarna. Tillslut lyckades vi klura ut att det var stängt just den dagen efter att ha gått en halv mil, aj! Men en bild på hans vallgrav med vy över staden blev det i alla fall.
Där inne bakom träden till vänster håller kejsaren till ibland, bara 2 gånger om året om jag minns rätt.

Vi försökte passa in resan då körsbärsträden blommar men vi var tyvärr ca en vecka för tidiga men här och där blommade lite plommonträd som också var fina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0